Barnveckans NEO highlights!

Publicerad
2021-09-16 09:47:34
Uppdaterad
2021-09-16 10:12:29
Skribent
Béatrice Skiöld

Neonatalföreningens dag på Barnveckan är som bekant torsd 30 sep där programmet bjuder på spännande inslag om allt från Hud-mot-Hud, Infektion, nya HLR-algoritmen och Familjecentrerad vård utanför Skandinavien.

Men det finns även flera symposier som är av stort intresse för alla som arbetar på neonatalavdelning. Här kommer en blänkare från BLFs vetenskapliga sekreterare, professor Ulrika Ådén:

  • tisdag 28 sept fm: Neonatal omvårdnad
  • onsdag 29 sept fm: Pediatrikens nya överlevare
  • onsdag 29 sept em: Vetenskapligt program med prisutdelning som avslutas 16.10-17.00 med föreläsning av Marianne Thoresen, professor i neonatologi i Oslo och Bristol “Cooling of children with HIE”. Prof Thoresen har med sina experimentella och kliniska studier bidragit till grunden för dagens hypotermibehandling. Hon mottar pris från Acta Pediatrica för sin framstående forskning.
  • torsdag 30 sept Neonatalföreningens program

Varmt välkomna!

forum Kommentarer

Kommentera