Sommarhälsning och save the dates i höst!

Publicerad
2021-06-16 14:11:38
Skribent
Béatrice Skiöld

Hej alla!

Efter ett slitigt år på många vis går vi äntligen mot ljusare tider. Semestrarna hägrar men styrelsen är i full gång med att planera höstens olika events, det är mycket som ska hinnas med så fram med kalendrarna! Extra roligt att vi förhoppningsvis kan ses “IRL” igen på flera av höstens möten, konferenser och kurser, detaljer i kalendariet förstås men här kommer en sammanfattning:

  • Vår egen kurs på Högberga tema nutrition-gastro må+tis v.36. Arbetsgruppen för gastro och nutrition har satt ihop ett väldigt fint program och anmälan är öppen!
  • jENS v.37 den 14-18 sep i Aten.
  • SFOG:s kurs i Perinatologi för obstetriker och neonatologer mån-ons v.38
  • Barnveckan mån-torsd v.39 i Stockholm- neo’s dag är på torsdagen och denna gång handlar det bland annat om Hud-mot-hud/noll-separation, riktlinjer för utsättning av antibiotika och implementering av familjecentrerad vård utanför Skandinavien
  • ST -dag neonatologi sker onsdagen före Perinataldagarna, dvs ons 27 okt. Umeå arrangerar men dagen äger rum på Karolinska i Solna.
  • Perinataldagarna, eller i folkmun “Höstmötet” går av stapeln som vanligt torsdag och fredag v.43, 28-29 okt. Årets möte kommer att ha två teman: Covid-19 och Transporter av gravida och nyfödda. Deadline för att skicka in abstract är 1 oktober 2021. Middag på Sjöfartshuset på torsdagskvällen- ta chansen och återuppta kontakterna med andra vaccinerade neonatologer!

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt fin sommar, på arbetet och/eller hemma!

Béatrice Skiöld, ordförande i Svenska Neonatalföreningen

forum Kommentarer

Kommentera