Nationellt konsensusdokument om handläggning vid viabilitetsgränsen

Publicerad
2016-04-13 09:33:03
Skribent
Béatrice Skiöld

Neonatalföreningen har tillsammans med SFOG:s Perinatal ARG och medicinskt ansvariga för förlossnings- och neonatalverksamhet vid landets universitetssjukhus, utarbetat ett konsensusdokument rörande handläggning av hotande förtidsbörd och barn födda vid viabilitetsgränsen (vecka 22-23).

Som Neonatalföreningens ordförande, är jag mycket glad över att vi nu, för första gången någonsin, har nationell konsensus i denna fråga som tidigare varit mycket kontroversiell. Dokumentet i sin helhet kan ni hitta här: Konsensusdokument och det kommer även att presenteras vid Vårmötet i Perinatologi i Örebro och på Barnveckan i Östersund.

Bästa hälsningar,

Ordförande Magnus Domellöf

 

forum Kommentarer

Kommentera