TransCent bjuder in verksamhetschefer och medicinskt ansvariga för landets neonatalverksamheter till informationsdag om nya nationella rekommendationer för svensk neonatalvård.

Datum
2019-10-23

Plats: Solna/S-huset/S2:01/Rehabsalen

Tid: 23 oktober 2019 kl 10.00-16.00

 

 

Neonatalföreningens arbetsgrupp för transport och centralisering (TransCent) bjuder in verksamhetschefer och medicinskt ansvariga för landets neonatalverksamheter till informationsdag om nya nationella rekommendationer för svensk neonatalvård.

 

Rekommendationerna beskriver kompetenser som Neonatalföreningen anser ska ställas på enheter som bedriver vård av nyfödda barn. Rekommendationerna har tagits fram av arbetsgruppen tillsammans med bred representation från landets neonatala verksamheter och är sammanfattade i dokument som presenterades 3 april 2019 på Barnveckan i Örebro. Genom rekommendationerna vill föreningen att vården av nyfödda barn är god och jämlik och att kompetensförsörjning upprätthålls.

 

Rekommendationerna finns att läsa på Neonatalföreningens hemsida, där finns också dokumentets bakgrund.

 

https://neo.barnlakarforeningen.se/wp-content/uploads/sites/14/2019/05/Nationell-rekommendation-SNF-TransCent-april-2019.pdf

 

https://neo.barnlakarforeningen.se/wp-content/uploads/sites/14/2019/05/Bakgrund-till-dokumentets-tillblivelse.pdf

 

 

Anmälan om deltagande med namn och verksamhet mailas senast 2 oktober 2019

Ulrik.lindstrom@regionblekinge.se

 

För TransCent

 

Mattias Kjellberg (ordf) , Neonatolog, Akademiska sjukhuset.     Anna Kasemo , Neonatolog ,  Hallands sjukhus    och  Ulrik Lindström, Neonatolog, Blekingesjukhuset

 

 

 

forum Kommentarer

Kommentera