SFOGs kurs i Perinatologi, 31 jan-2 feb 2022 Sthlm

Datum
2022-01-31 - 2022-02-02

Varmt välkomna till vår årliga kurs i Perinatologi som vänder sig till specialister i neonatologi och obstetrik och ST-läkare i mån av plats. Vi hoppas kursen går att genomföra på plats IRL denna gång men utrymme för många inspirerande diskussioner. Programmet hittar ni HÄR.

Kurstid: 31 jan- 2 feb 2022 (vecka 5).

Kursort: Stockholm, Karolinska SOLNA

Målgrupp: Specialister i Obstetrik och gynekologi samt Neonatologi, 30 deltagare.

Program: Kursen innehåller föreläsningsmoment om den intrauterina miljöns och nutritionens betydelse för graviditetsutfall och framtida hälsa, fosterinfektioner och peripartal asfyxi. Interkurrenta sjukdomars konsekvenser för mor och barn belyses t ex diabetes, psykisk ohälsa, hjärtsjukdom, hypertensiv sjukdom, liksom intrauterin tillväxthämning, excessiv fostertillväxt och för tidig förlossning. Betydelsen av interdisciplinärt teamarbete betonas. I kursen ingår fallseminarium där etiskt och vetenskapligt synsätt belyses.

Examination: För godkänd kurs krävs 100% närvaro och aktivt deltagande i avslutande interaktivt seminarium med fallreferat.

Mål: Efter genomgången kurs ska deltagarna ha fördjupade kunskaper om den intrauterina miljöns och nutritionens betydelse för graviditetsutfall och framtida hälsa, interkurrenta sjukdomars konsekvenser för mor och barn, avvikande fostertillväxt, neonatal asfyxi, betydelsen av ett etiskt förhållningssätt och fungerande interdisciplinärt samarbete. Deltagarna ska kunna handlägga interkurrenta sjukdomar i samband med graviditet och förlossning samt hotande för tidig förlossning.

För anmälan kontakta ylva.vladic-stjernholm@sll.se

Varm välkomna önskar kursledningen med dr Marija Simic, med dr Beatrice Skiöld och docent Ylva Vladic Stjernholm.

forum Kommentarer

Kommentera